Çiftten Bire İyileştirici ve Güçlendirici Çift Atölyesi İstanbul’da yeniden “Eğer,
İlişkiniz iyiyse ve ilişkinizi bambaşka ufuklara taşımak istiyorsanız,
İlişkiniz tatsız gidiyor, ayrılığa yaklaştığınızı hissediyor ve ilişkinize bir şans daha vermeye çalışıyorsanız,
Denediğiniz bütün yollara rağmen, ilişkinizdeki bazı şeylerin sorun olmasına engel olamıyorsanız,
Bir ebeveyn olarak, çocuklarınız için sağlıklı, besleyici, tatmin edici bir ortam oluşturmak istiyorsanız
Bu atölye sizler için hazırlandı!
Tarih: 16- 17 Mart 2019
Saat: 09.00-19.00
Eğitim Yeri: Daha sonra ilan edilecektir.
Ücret: 25 Şubat tarihine kadar yapılan erken kayıtlarda 850 TL, 25 Şubat tarihinden sonra yapılan kayıtlarda 1000 TL’dir.
Bilgi ve Kayıt: 0507 767 28 10
Bir katılımcı yorumu:
“Biz evliliğimizde sorun yaşadığımız bir dönem de tanıştık Ramazan beyle. Çift atölyesine (…) katılmak için karar verdim. Eşim biraz sıcak bakmadı. Ancak daha sonra benim de çekindiğim bazı konular oldu; toplu halde olacağız, bizden başkaları da olacak nasıl olur? gibi.. Sonra katıldık ve iki günün sonunda çok farklı ayrıldık ordan.
Atölyeye dair şunları söyleyebilirim: öncelikle kimse diğer bir çiftle ilgilenemiyor, hatta eşine bile yoğunlaşmaktan çok kendine dönüyor ben napıyorum? Nasıl bu evliliğe olumsuz katkıda bulunuyorum? gibi ve neden eşimin davranışları bana bunu hissettiriyor? Kendimizdeki yaralarımıza odaklanmak için büyük bir fırsat ve orda aynı zamanda eşimizin duygularını anlamaya odaklanıyoruz. Temelde sorumluluk alıyoruz ve payımızı görüyoruz.
Ramazan hocanın bahsettiği bir konu beni hep yaşadığım döngüsel kavgadan alıkoydu. “Ayrıldığınızda ve buluşup paylaşmadığınızda acıyı, kendi cehenneminizde kalıyorsunuz.”
İşte bu söz belki de en çok etkileyici olanıydı. Yani küstüğümüzde kavga ettiğimizde ve acıyı doğru şekilde paylaşmadığımızda kendi cehennemimizde yanıyorduk, bir türlü buluşamıyorduk. Çünkü her kavga da aslında kendimizle ilgili bir yara vardı ve bu bizim cehennemimiz oluyordu. Buluşmak ve acıya rağmen bir arada durmak yarayı iyileştirmek ve gelişmek için bir fırsattı.
Nasıl hangi sözlerle birbirimizin canını acıtacağını ve hangi sözlerle kırık kalbi onarabileceğimizi öğrendik. Koşulsuz kabul belki değil ama koşulsuz anlamanın yolunu farkettik. Neden evlendiğimizin yanıtını bulduk ve birlikte gelişmenin yolunu…
Sınanmış bir evliliğe sahip olduk.
Hiç sorun olmayacak diye bir şey yok ama en azından büyük tepkiler olmayacak ya da çözüm için gönüllü olacağız ve hem iyileşeceğiz hem bir arada kalacağız.
Atölyedeki müzikler, örnekler hocanın anlatımı ve yorumları da eşsizdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Bir çok çiftin katılıp kesinlikle şifa alması gerektiğini düşünüyorum bu atölyeden ve bir an önce daha fazla yaygınlaşmasını diliyorum.”
K. 27.